Internationella Vegandagen

Den 1 november är det World Vegan Day – Internationalla Vegan-dagen. I Sverige ökar intresset för vegetarisk mat och speciellt ökar antalet så kallade flexitarianer; de som ibland väljer helt vegetariskt men ibland äter animaliska produkter. Enligt Report Buyer har antalet veganer ökat från 1% 2014 till 6% 2017 i USA. De rapporterar att också i Tyskland är intresset stort, 66% tyskar säger sig äta en kost med lågt intag av kött 2017 mot 26% 2014.

Culinary Institute of America har i flera år lett utvecklingen i USA med den så kallade plant-based diet, där man ser animaliska produkter som ett tillbehör till den växtbaserade kosten. De talar om proteinskifte, byta fokus från att ha animaliskt i centrum av maträtten till att lyfta grönskar, rotfrukter, baljväxter och cerealier som huvudingredienserna och servera med en liten bit kött, fisk eller skaldjur, som ett tillbehör. Du kan läsa mer på deras hemsida och i rapporten Menu of Change.

Att ta till sig denna utveckling och erbjuda produkter, recept och rätter som ger alternativ till de som väljer bort animaliska produkter helt eller delvis kan vara en bra framtida utveckling för ett företag .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

19 + fem =